MARDİN / DARGEÇİT - Dargeçit Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 07 Temmuz 2012 tarihinde Dargeçit´te açıldı. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında lise ve ortaokul kısımlarıyla beraber Yunus Emre İlkokulunda eğitim başlayan okulun bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu sınıfları açıldı. 2013-2014 eğitim öğretim yılında Ortaokul kısmı Yunus Emre İlkokokulunda, Lise kısmı Misak-ı Milli İlkokulu´nda faaliyetlerine devam etmiştir. 2014-2015 eğitim öğretim yılında Dargeçit Ilısu Anadolu Lisesi bahçesinde inşa edilen binaya taşınan okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılıda Dargeçit Gazi Ortaokulu ile yer değiştirerek Dargeçit girişindeki eski YİBO binasına yerleştirilmiştir. Okulumuz halihazırda bünyesinde bir anasınıfı barındırarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz  Dargeçit Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır. Lise olarak açılmış olup daha sonra Valilik oluru ile bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu da açılmıştır. Daha sonra okulumuz bahçesinde yer alan pansiyon binalarından bir tanesinde ihtiyaç duyulduğundan ilk ve ortaokul seviyelerinde faaliyet gösteren Selahaddin Eyyubi İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu açıldı. 2014 yılında adı Dargeçit Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilen okulumuz, 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren ortaöğretim kısmına sınavla öğrenci almaya başlamıştır. Okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılında Dargeçit Ilısu Anadolu Lisesi binasının yanındaki 24 derslikli binaya, 2015-2016 yılında ise Dargeçit Gazi Ortaokulu ile yer değiştirierek eski YİBO binasına taşınmıştır.  Okulumuzda  hafta sonu Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi bünyesinde İmam Hatip programı yüz yüze eğitimi verilmektedir. Ayrıca okulumuza 75 kişilik pansiyon, 150 kişilik yemekhane ve çok amaçlı salon, 150 kişilik uygulama mescidi, kapalı spor salonu, geniş dinlenme alanları, zenginleştirilmiş kütüphane ve halısaha mevcut olup, okul alanı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına ait 14 lojman hizmete açılmıştır.

Yayın: 28.11.2014 - Güncelleme: 04.03.2024 15:23 - Görüntülenme: 2019